Health Mate infraroodsauna’s bestaat sinds 1979, en ik durf gerust zeggen dat we in 37 jaar tijd de wereld hebben veroverd. Je vindt onze sauna’s intussen in meer dan 50 landen!

Chronisch zieken — er zijn er één miljoen in België! — gebruiken het om de pijn te verzachten. Een infraroodsauna geneest niks, maar bevordert de levenskwaliteit enorm. Sporters maken voor of na hun training gebruik van de cabine om hun prestaties te verbeteren en sneller te recupereren. Maar evengoed mensen die gewoon graag genieten van warmte en ontspanning, die hun immuniteit willen boosten en afvalstoffen op een snelle manier willen verbranden, halen een Health Mate infraroodsauna in huis.

En onze klanten blijven trouw aan hun sauna, vele jaren na hun aankoop. Daarom vind je onze sauna’s niet op de tweedehandsmarkt. Hebben is (ervan) houden, zoveel is duidelijk.

Er is slechts één technieker nodig voor de ganse Benelux, die een eventueel defect binnen de tien werkdagen verhelpt. Na al die jaren in het vak moet ik de eerste ontevreden klant nog tegenkomen. Een Health Mate heb je voor het leven.

Laat je ook overtuigen en haal met een Health Mate infraroodsauna de zon in huis. Je zal zien, je gezondheid en levenskwaliteit zullen er enorm op vooruitgaan. 

De Griekse arts en wijsheer Parmenides zei het al 2500 jaar geleden: “Geef mij het vermogen om koorts op te wekken en ik genees alle ziekten”. Een stelling die wat vreemd in de oren klinkt, maar die een grote waarheid bevat. Al in de Griekse geneeskunde en bij de Romeinen werd warmte gebruikt om ziekten te genezen. Meer dan 2 millennia later wordt deze techniek nog steeds toegepast, bijvoorbeeld door gebruik van de infraroodcabine. 

Gezien de vele gezondheidsvoordelen, hoeft het niet te verbazen dat heel wat topsporters een Health Mate infraroodsauna bij hen thuis hebben staan. Ze gebruiken hun infraroodsauna om verschillende redenen:

De voorbije 40 jaar is er veel onderzoek gedaan naar het effect van een infraroodsauna op onze gezondheid, onder andere bij mensen die last hadden van spierpijnen en stijfheid aan de gewrichten. Hun levenskwaliteit gaat er dankzij een infraroodsauna merkbaar op vooruit. Meer zelfs, vaak is het de enige manier om de pijn te baas te kunnen - vooral bij mensen met fibromyalgie en reuma.

De voorbije 40 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de effecten van infraroodtherapie. In Japan is er zelfs een ‘Infrared Society’, een groep artsen, wetenschappers en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen en er veel onderzoek naar doen. Maar ook in de Verenigde Staten zijn er heel wat studies gepubliceerd over het resultaat van een behandeling met infraroodlicht.