De voorbije 40 jaar is er veel onderzoek gedaan naar het effect van een infraroodsauna op onze gezondheid, onder andere bij mensen die last hadden van spierpijnen en stijfheid aan de gewrichten. Hun levenskwaliteit gaat er dankzij een infraroodsauna merkbaar op vooruit. Meer zelfs, vaak is het de enige manier om de pijn te baas te kunnen - vooral bij mensen met fibromyalgie en reuma.

Effect van infraroodstraling op je spieren
  • Omdat de stralingselementen van Health Mate moleculen in ons lichaam in beweging zetten, wordt er warmte opgewekt binnen in ons lichaam. De warmte zorgt ervoor dat (gespannen) spieren zich ontspannen en meer flexibel worden. Omdat je bloedsomloop gestimuleerd wordt, krijgen je spieren ook meer doorbloeding.
  • Tegelijk maakt ons lichaam onder invloed van infraroodstraling endorfine aan - een stof die wordt opgewekt tijdens o.a. inspanning en seksuele opwinding. Endorfine werkt als pijnstiller en zorgt ervoor dat we ons gelukkig voelen

Dat verklaart waarom mensen met spierpijn die 2 à 3 keer per week in een Health Mate-infraroodsauna zitten, opmerkelijk minder last hebben en minder vaak een beroep moeten doen op een kinesist.

Een tevreden Marc Herremans getuigt

Marc Herremans, die na een ongeval verlamd raakte en vaak last heeft van spierspasmen en pijn, is een trouwe gebruiker. "Zonder mijn infraroodsauna van Health Mate zou ik wellicht pijnstillers nodig hebben en veel meer kine, maar dat hoeft nu niet. Mijn dagelijkse infraroodsessie houdt mijn spieren soepel. Het is mijn natuurlijke pijnstiller!

— Marc Herremans