Infraroodstraling heeft een golfengte die varieert tussen 780 en 10.000 nanometer. Het is die golfengte die bepaalt welk effect de infraroodstraling op je lichaam heeft. Want enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een zogenaamde therapeutische werking (‘deep level therapy’). 

De Tecoloy-stralingselementen van Health Mate genereren een bewezen bereik van 6.340 nanometer. Dat is geen toeval, want het is precies die golfengte die een perfecte match vormt met ons lichaam.

WAT GEBEURT ER PRECIES?

Bij 6.340 nanometer brengt de infraroodstraling microscopisch kleine watermoleculen in ons lichaam in beweging, waardoor er warmte ontstaat. Onze bloedcirculatie versnelt en zorgt voor een doorbloeding van elke cel in ons lichaam (‘deep level therapie’). En dan begint de helende werking van de infraroodstraling: pijn aan spieren en gewrichten verdwijnt, ons immuunsysteem krijgt een boost en cellen vernieuwen zich.

GOEDKOPERE INFRAROODSAUNA’S ZIJN EIGENLIJK GEWOON WARMTECABINES

Goedkopere infraroodcabines hebben stralingselementen die minder dan 5.600 nanometer genereren. In dat geval heb je eigenlijk geen infraroodsauna, maar een warmtecabine. Dat doet best deugd, maar de gezondheids-voordelen haal je énkel en alleen uit een echte infraroodsauna.